Zuster Hadewych gedoopt tot meter! — 23 januari 2021

We zijn ondertussen al een tijdje bezig met ons bouwproject voor nieuwe lokalen. Waar we eind vorig jaar nog activiteiten deden, is nu een bouwwerf. En het project krijgt nu ook een meter: zuster Hadewych Dierckx. Tijdens de bouwwerken kwam ze de symbolische eerste steen leggen.

 

Een opgewekte zuster Hadewych kwam vrijdagmiddag haar handen (en haar broek) vuil maken op de werf. Als een volleerd metser schepte ze mortel en plaatste ze haar symbolische steen. Ze was behoorlijk blij van de gang van zaken: “Ik ben zeer blij met hoe de bouw hier opschiet. Maar vooral omdat dat hier een fantastisch oord zal worden voor onze jongeren, voor Beerzel. Daar ben ik echt van overtuigd. En dan ben ik heel blij dat ik de eer krijg om die eerste steen te leggen.”, aldus zuster Hadewych.

Vanuit de vzw die de lokalen bouwt was de keuze naar eigen zeggen snel gemaakt: “Iedereen die in Beerzel is opgegroeid, kent zuster Hadewych. Jarenlang en tot op de dag van vandaag zet zij zich in voor onze parochie en ook alle verenigingen van onze parochie. Toen zij hoorde van onze bouwplannen was zij ook meteen zeer enthousiast en ze heeft er alles aan gedaan om ons project te steunen. Als uithangbord van onze parochie en bij uitbreiding heel Beerzel was zij dan ook de logische keuze.”